• Projektová téma - vianočné tvorenie

          • Predvianočné obdobie prináša mnoho inšpirácií a možností na tvorenie. Aj my sme sa pustili s chuťou do práce a vyzdobili si okná školy, vyrábali ozdoby na stromček, dekorácie z voňavých prírodných vetvičiek, vianočných škriatkov a anjelikov. Príjemnú atmosféru sme vytvorili i vo vestibule rozsvieteným vianočným stromčekom a papierovým krbom, ktorý sme spoločnými silami vyrobili z kartónových škatúľ. Stačilo len trochu farebného papiera, farbičiek a papierový ohník sa "rozhorel" i v našom vianočnom krbe. Papierový Mikuláš na stene dával deťom zasa zo svojej "kúzelnej múdrej brady" rôzne úlohy na pobavenie aj overenie si svojich vedomostí. Vianočné tvorenie sme zavŕšili počas Mikulášskeho jarmoku v našej obci tvorivými dielňami pre deti. Vianoce sa blížia a my všetci sme už plní sviatočnej nálady a vianočných očakávaní.

          • Vianočné čítanie pod stromčekom

          • Už druhý štvrtok sa žiaci stretli pri vianočnom stromčeku. V príjemnej atmosfére im pani riaditeľka Mgr. Katarína Miškárová číta známe i nové rozprávky. V predvianočnej nálade sa stretneme aj budúci štvrtok.

          • Divadlo Lienka a Mikuláš

          • 03-12.  2019

            V DKT Dohňany sa bábkoherci predstavili s Čertovskou rozprávkou, ktorá opisuje príbeh malého čertíka Luciusa. Učí sa rozoznať a odniesť zlého človeka do pekla. Rozprávka je plná krásnych pesničiek a rekvizít. Žiakom, ktorí boli oblečení za čertíkov sa predstavenie veľmi páčilo. Po predstavení ich čakalo ďalšie prekvapenie, prišiel Mikuláš aj s čertom. Mikuláš bol zvedavý, či deti poslúchali doma i v škole. Žiaci spoločne zaspievali piesne a zarecitovali básničky, aby mohli dostať sladký darček od Mikuláša. Kto sa nebál, tak si tľapol s čertom. Akcia sa vydarila a malí čertíci boli spokojní.