• Projektové obdobie – Mikuláš, Vianoce

          • Projektový týždeň „Mikuláš a Vianoce“ sme si predĺžili až do 18.12.2020. Počas tohto obdobia sme sa venovali tematickým prácam súvisiacim s mikulášskymi tradíciami a vianočnými sviatkami. Hneď v úvode sme vyrábali vianočné priania pre DSS Chmelinec Púchov. Pre nepriaznivú situáciu v súvislosti s pandémiou sa v tomto roku neuskutočnili spoločné tradičné Mikulášske tvorivé dielne pre deti, ale tvoreniu sme sa venovali v rámci jednotlivých tried i v ŠKD. Vyzdobili sme si okná vystrihovačkami, vo vestibule nainštalovali zimnú výzdobu a vianočný stromček. V tomto roku sme vyrobili veľké kartónové dekorácie sobov so sánkami a mrazivú pani Zimu. Deti usilovne vyrábali vianočné ozdoby na stromček, pozdravy, aranžovali ikebany z ihličia, tvorili rôzne drobné i väčšie dekorácie a darčeky pre blízkych. Postupne si rozbaľovali vrecúška so sladkosťami z adventného stromčeka. Vianočná nálada a atmosféra nás sprevádzala aj počas vyučovania, počúvali sme koledy, čítali o Vianociach a vianočných tradíciách, pozerali rozprávky, riešili vianočné úlohy, vymýšľali veršíky a vianočné priania. Už sa všetci tešíme na vianočné dni. Krásne Vianoce všetkým!

          • Vianočné prázdniny

          • Základná škola s materskou školou Dohňany oznamuje žiakov, že Vianočné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia v termíne od 21. decembra 2020 do 8. januára 2021. Vyučovanie začne v pondelok 11. januára 2021.

            Od 21. decembra 2020 do 8. januára 2020 sa prerušuje prevádzka materskej školy. Materská škola obnoví  prevádzku materskej školy  11. januára 2021.  

                                                                                                           Mgr. Katarína Miškárová

                                                                                                             riaditeľka školy

            2020-12-14-145504-Rozhodnutie_M___-_11.12..pdf

        • Mikuláš v škôlke
          • Mikuláš v škôlke

          • Do galérie Mikuláš v škôlke boli pridané fotografie.

            Do našej materskej škôlky v piatok 4.12. zavítal Mikuláš. Deti sa na neho veľmi tešili a pripravili si pre neho rôzne básničky a pesničky. Keďže Mikulášovi, anjelikovi a čertovi sa to páčilo, všetky deti odmenil darčekom. Pripájame niekoľko fotografií z tohto dňa.

        • Som zdravý a silný
          • Som zdravý a silný

          • Do galérie Som zdravý a silný boli pridané fotografie.

                        

            V mesiaci november sme s deťmi plnili projekt: Som zdravý a silný.

             

            Cieľom bolo motivovať deti k zvýšenému záujmu o  vlastné zdravie a o zdravý životný štýl.

             

            Identifikovali typické znaky ochorenia a zdravia  /corona vírus a opatrenia- hygiena, dezinfekcia, rúško, bezpečné rozostupy - hravou formou.

            Deti sa učili ako sa zdravo stravovať, čo robiť pre to, aby sme boli zdraví - primerané oblečenie, športovanie, prechádzky v lese. Prakticky si to vyskúšali, zabavili sa aj pri interaktívnej tabuli interaktívnymi hrami – Žijeme zdravo, rozprávkami- Chorý medvedík, Doktor Jajbolito, Bol raz jeden život, Murko a Hanička a iné. Staršie deti zahrali divadielko - Ako psíček s mačičkou piekli tortu. Kreslili, maľovali, strihali a lepili. Do výtvarných prác zakomponovali námety so zdravou výživou. Rodičia si mohli vymeniť  zdravé recepty, ktoré priniesli deti do MŠ na nástenku.

            Počas dištančného vzdelávania za zapojili do projektu takmer všetky deti. Nakreslili a namaľovali, ako si predstavujú coronavírus a boj proti nemu.