• JABLKO A JESENNÉ PLODY

          • V tomto projekte sme sa zamerali na rôzne aktivity spojené s témou jablka a jesenných plodov. Počas októbra sme tvorili rôzne dekorácie, básne, príbehy, gramatické jablká, abecedár ovocia a zeleniny, jabĺčkové čelenky, papierové stromy, ovocné poháre, strukovinové jablká a hrušky. Na počítači sme si tvorili knihu receptov, robili rôzne tematické pracovné listy, hrali sa a súťažili. Výborne sme to zvládli.

          • Oznam

          • OZNAM – zmena termínu jesenných prázdnin

            Vážení rodičia, jesenné prázdniny pre žiakov základnej školy a materskej budú v dňoch:

            30.10.2020 / piatok /, 02.11.2020 / pondelok /

            06.11.2020 / piatok /, 09.11.2020 / pondelok /

            Jesenné prázdniny platia aj pre deti materskej školy.

          • NIEKOĽKO ZMIEN PRI FUNGOVANÍ ŠKÔL

          • V prvom rade sa chcem veľmi pekne poďakovať učiteľom, zamestnancom škôl, žiakom aj rodičom, za to, že takto dobre zvládli posledné obdobie. Školy sa naozaj posledné týždne veľmi dobre držali, osvojili si všetky protiepidemiologické pravidlá a dodržiavali opatrenia.

            Nie každý bol taký zodpovedný ako školy. Počet nakazených rapídne narástol. Aj keď nemáme ohniská nákazy na školách, epidemiologická situácia je taká vážna, že ako krajina musíme prijať súbor opatrení na základe odporúčaní pandemickej komisie a to aj v oblasti školstva.

            V školstve to bude v najbližšom období nasledovne:

            1. MŠ budú aj naďalej otvorené.

            2. ZŠ, prvý aj druhý stupeň, pokračujú vo výučbe.

            3. SŠ prejdú od pondelka na dištančné vzdelávanie.

            ÚVZ následne vydá Opatrenie, ktorým sa zakáže:

            - Prevádzka telocviční

            - Prevádzka centier voľného času

            - Skupinová výučba v ZUŠ

            - ÚVZ tiež zavádza povinnosť nosenia rúška na celej ZŠ (výnimku budú mať nepočujúci a deti s autizmom alebo mentálnym znevýhodnením). Rúška v MŠ budú odporúčané.

            Viem, že pre mnohých je toto problematické. Verte mi, včera aj dnes som o tom veľmi dlho diskutoval. Ale toto bolo konečné rozhodnutie. Opatrenia budú veľmi prísne v každej oblasti. Tieto majú minimalizovať stretávanie žiakov v iných skupinách mimo škôl.

            Pevne verím, že ak budeme zodpovední a počet nakazených klesne, vrátime sa čoskoro k normálnemu fungovaniu. Branislav Gröhling