• iBobor

          • Je informatická online súťaž, v ktorej sú súťažné úlohy zamerané na logiku, porozumenie informáciám, algoritmizáciu a matematické základy informatiky. Niektoré z úloh majú formu otázok s výberom odpovede, ďalšie sú interaktívne, v ktorých je potrebné presunúť, usporiadať alebo doplniť časť riešenia. Do súťaže sa  celkovo zapojilo 129 965 žiakov. Z našej školy súťažilo  17 žiakov  - 10 žiakov v kategórii Drobci 2.- 3. ročník úspeční riešitelia Štefan Gurín, Ľudovít Mikuš, Ondrej Vrábel.  a Bobríci 4.- 5. ročník úspešní riešitelia Michla Fízeľ, Nina Maliníková, Juraj Kuchárik. Ďakujem za účasť v súťaži a úspešným riešiteľom gratulujeme.

            Štatistické výsledky nájdete tu

          • Okresný turnaj šachistov

          • Klub mladých dnes hostil Majstrovstvá okresu v šachu, ktorého sa zúčastnili žiaci základných škôl z okresu Púchov a Gymnázia Púchov pod dohľadom zodpovedných pedagógov. Šachisti súťažili v 2 kategóriách v celkovom počte 68, z toho 18 dievčat a 50 chlapcov. Okresný turnaj v podobe 7 súťažných kôl, v ktorých jednotliví žiaci získavali body, prebiehal pod vedením bývalej majsterky Slovenska v šachu RNDr. Marty Motúzovej, Našu školu reprezentovali traja žiaci Štefan Gurín, Dominika Poliachová a Zuzna Trnková - ďakujeme za reprezentáciu.

          • Jazykový WocaBee šampionát 2023

          • Súťažíme v jazykoch s WocaBee

            Naša škola sa zapojila do piateho ročníka inovatívnej súťaže pre školy s názvom Jazykový WocaBee šampionát.Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online v aplikácii na učenie slovíčok - WocaBee (čít. "vokebí").

            Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom.V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok.Čím viac žiaci precvičujú, tým viac bodov (za správne odpovede) získajú a viac sa aj naučia.Každá trieda súťaží ako tím, takže v jazykoch sa zlepšujú skutočne všetci žiaci a slovíčka sa naučia vrátane správnej výslovnosti. Aplikácia navyše pracuje s každým žiakom individuálne za pomoci umelej inteligencie a žiaci si ju môžu spustiť na mobile, tablete či počítači.

            Triedy súťažili v okresnom kole šampionátu.  Štvrtáci a tretiaci sa umiestnili sa  v TOP 3. okresného kola súťaže Jazykový WocaBee šampionát 2023. Štvrtá trieda sa umiestnila na na 1.mieste a tretia trieda na 2. mieste. Postupujú do krajského kola. Žiak Alex R. sa umiestnil v rebríčku  TOP 100 žiakov  podľa počtu získaných bodov v tomto období na krásnom 4. mieste. Všetkým srdečne blahoželáme a držíme palce v krajskom kole!

          • Október v MŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Október v MŠ.

            Jeseň, ktorej obdobím momentálne prechádzame, je až poeticky krásna. Nádherný čas, kedy sú stromy okolitých lesov odeté do pestrofarebných šiat a v diaľave už belejú končiare vrchov. Všetko je jasné, priezračné a čisté. Ostré slnečné lúče prerážajú chladné závany vetra a hladia naše tváre. Jeseň je naozaj krásna. A v jednom zo svojich mesiacov nám pripomína jednu z najvzácnejších cností, ktorá môže byť zrodená v duši človeka. Je ňou úcta k starším. Mesiac október by mal byť pre náš všetkých aj pripomienkou, ako si uctiť starších ľudí v našom okolí. Aj naše deti si spomenuli a zapojili sa do projektu ,, Úcta k starším,,. Obdarovali dôchodcov, ktorí sú súčasťou Jednoty dôchodcov Dohňany, vlastnoručne vyrobeným džbánikom s malým prekvapením. Deti sa v tomto mesiaci venovali rozličným aktivitám, ktoré patria k jeseni. Vypočuli si rozprávky od bývalej pani učiteľky p. Hanky Baškovej, ktorá nás potešila návštevou našej MŠ. Zahrali si divadlo a tvorili z rozličných materiálov rôzne výrobky.

        • Šarkaniáda
          • Šarkaniáda

          • Vo štvrtok sme využili priaznivé počasie a v priestoroch športového ihriska sme mali pestrú ukážku rôznych šarkanov. Vyrábané, kupované, veselé, strašidelné, malé, veľké... Všetky boli nádherné. Porota hodnotila najvyšší let šarkana, najdlhšieho šarkana, najstrašidelnejšieho a najvtipnejšieho šarkana. Bolo to ťažké rozhodovanie. Všetky deti získali pamätný list, sladkosti a teplý čaj. Akcia bola spojená s charitatívnou zbierkou pre ČERVENÝ NOS, do ktorej sme mohli prispieť dobrovoľným príspevkom. Odmenou boli šarkaníci z medovníkového cesta, ktorých pripravili naši žiaci. Ďakujeme!

          • WocaBee

          • Blahoželáme Alexovi R., ktorý sa umiestnil v zbieraní bodov vo WocaBee za mesiac september na 1. mieste na Slovensku. 

          • KUBO EDU

          • Dnes sme prvýkrát s tretiakmi vyskúšali školskú digitálnu knižnicu KUBO EDU. Je to najväčšia a najbezpečnejšia slovenská e-knižnica pre deti. Obsahuje viac ako 1000 detských kníh: klasické a moderné rozprávky, slovenské a svetové novinky, básničky, encyklopédie a knihy v angličtine. Je užívateľsky jednoduchá a uľahčí deťom prístupku knihám v škole aj doma. Veríme, že jej používanie nám spestrí vzdelávací proces a bude motivovať deti k častejšiemu čítaniu kedykoľvek a kdekoľvek.

          • Projekt - JESENNÉ PLODY

          • Tvorili, piekli, jedli, maškrtili, hrali sme sa a rozprávali o jeseni, jej plodoch, spracovaní jabĺčok, prácach v záhradách, prírode počas tohto projektu.

          • Fidlikanti

          • Dňa 06.10.2023 k nám zavítala hudobná skupina Fidlikanti. Na hudobnom koncerte si deti spolu s muzikantmi zaspievali ich najväčšie hity, rovnako aj veselé ľudové pesničky. Žiaci mali príležitosť spoznať rôzne slovenské ľudové hudobné nástroje: fujaru, koncovku, drumbľu, píšťalky a cimbal. Na záver sa spolu s hudobníkmi naučili tanec, ktorý si spoločne zatancovali. Hudobný koncert sme si všetci veľmi užili.

          • September v MŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album September v MŠ .

            V mesiaci september sa znova otvorili brány našej materskej školy, deti sa veľmi tešili na svojich kamarátov a na nové zážitky. Spoločne sme zvládli prvý mesiac na jednotku. V tomto mesiaci sme mali aj projektový týždeň ,, Čo komora priniesla" kde sme sa rozprávali o ovocí a zelenine, pozreli sme si prezentácie na túto tému, zaspievali si, strihali a lepili. Spoločne sme si upiekli koláč, odšťavili jabĺčka a uvarili detské pyré. Deti to veľmi bavilo a získali veľa nových vedomostí.

          • Didaktické hry

          • Využili sme krásne počasie a vybrali sa do časti Roháčová, kde si deti vyskúšali rôzne atrakcie, tvorili obrázky z prírodnín, pozorovali zloženie pôdy  pomocou lupy a spoznávali okolie. Bolo tam krásne!

          • ARAKOVO

          • Krásny zážitok mali naši žiaci a škôlkári z návštevy krásnych exotických vtákov. Deti sa dozvedeli rôzne zaujímavosti o krásnych vtákoch, mohli ich kŕmiť, hladkať, kto sa nebál, aj ich držať. Veľmi pútavé kontaktné ZOO sa všetkým páčilo. Tešíme sa na ďalšiu návštevu.

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

          • Prvý septembrový pondelok sa začal nový školský rok, v ktorom nás všetkých privítala pani riaditeľka Mgr. Katarína Miškárová. Zároveň sa nám predstavili malí prváčikovia rôznymi zručnosťami a boli pasovaní za žiakov našej školy. Prajeme všetkým veľa úspechov v učení a práci!