• Oznam o zmene mesačného poplatku za MŠ

          •       Milí rodičia,
            dňa 21.08.2017 bolo obecným zastupiteľstvom Obce Dohňany  schválené nové všeobecne záväzné nariadenia o  výške príspevku a spôsobe jeho platby na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach.

            Zmena poplatku za materskú školu,
              
            V zmysle §28 zákona č. 245/2008Z.z. za pobyt dieťaťa v materskej škole zriadenej Obcou Dohňany   prispieva zákonný zástupca na čiastočnú úhradu výdavkov materskej školy na jedno dieťa sumou 15,00 EUR/mesiac
             
            Číslo účtu na platbu povinného poplatku za pobyt dieťaťa v MŠ:
            PRIMA BANKA SK09 5600 0000 0072 0030 1002

            Variabilný symbol : určený riaditeľkou školy / platí z predchádzajúceho školského roka /
             Tento príspevok sa uhrádza  do 10. dňa v kalendárnom mesiaci.
            Prvá platba v mesiaci septemer.

        • Slávnostné ukončenie školského roka 2016/2017
          • Slávnostné ukončenie školského roka 2016/2017

          • 30. júna  sme slávnostne ukončili školský rok 2016/2017. Pani riaditeľka Mgr. Katarína Miškárová privítala všetkých prítomných, hosťa pána farára Mgr. A. Gavlasa, zhodnotila prácu žiakov počas školského roka, vyhodnotila rôzne súťaže, zbery a ocenila žiakov za ich správanie a výsledky v škole. Do galérie najlepších žiakov školy  bola vybraná žiačka štvrtého ročníka Viktorka Satinová. Pani riaditeľka všetkým popriala veľa úspechov a príjemné prázdniny.  Svojím vystúpením prispeli aj Viktorka Štefancová a Adelka Mušáková. Krátkym programom sa rozlúčili aj štvrtáci, ktorí sa poďakovali triednej učiteľke, pani riaditeľke a všetkým pedagógom za vedomosti a zručnosti, ktoré ich naučili. Prajeme im veľa úspechov v nových školách a všetkým žiakom príjemné prežitie prázdnin. 

        • Olympiáda
          • Olympiáda

          • Posledná streda v tomto školskom roku sa niesla opäť v športovom duchu. Už tradične naši žiaci bojovali v rôznych športových disciplínach o medaily a poháre. Najvyšším ocenením bol putovný pohár riaditeľky školy. Každá disciplína bola zvlášť ocenená medailami, následne v dvoch kategóriách boli vyhodnotení super víťazi, ktorí získali poháre.

            I. kategória športovcov:

            1. miesto –  Rebeca Blahová – 2. ročník

            2. miesto – Barborka Komárová – 1. ročník

            3. miesto – Marek Vričan – 2. ročník

             

            II. kategória športovcov:

            1. miesto – Šimon Lichvár – 4. ročník

            2. miesto – Laura Barancová – 4. ročník

            3. miesto – Viki Satinová – 4. ročník.

             Putovný pohár p. riaditeľky školy získal Šimon Lichvár zo 4. ročníka.

            Všetkým blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.

        • Koncoročný výlet
          • Koncoročný výlet

          • Výnimočné kultúrno - náučné podujatie Detské dni svätého Huberta v areáli Múzea vo Svätom Antone sme navštívili vo štvrtok. Koncoročný výlet si deti užili hravou, ale i náučnou formou.
            Lesníci, poľovníci a študenti zo SOŠL v Banskej Štiavnici, nám robili sprievodcov a sprevádzali nás po stanovištiach, kde sa žiaci dozvedeli všetko o prírode, zabavili sa, zasúťažili si, ale aj sa naučili nové veci. Veľmi zaujímavé bolo pre žiakov lezenie po rebríku a spúšťanie sa po lane, skladanie obrázkov, rozlišovanie zvierat podľa zvuku, rôzne hádanky, virtuálne strieľanie na diviaky, vystúpenie žiakov - sokoliarov, divadlo žiakov z tamojšej základnej školy, prehliadka múzea a rôzne iné aktivity.Domov si všetci odniesli pekné zážitky a veľa vedomostí o prírode.

        • Hrdina remesla
          • Hrdina remesla

          • Pondelok pokračoval ďalším prekvapením pre žiakov a to návštevou župana Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslava Bašku.  Pán predseda TSK odovzdal žiakom našej školy notebook a stavebnice Merkur, ktoré žiakov potešili a hneď ich aj rozbaľovali. Ďakujeme za vhodné didaktické pomôcky, ktoré nám pomôžu pri získavaní a rozvíjaní zručností pri skladaní stavebnice.

        • Edukačné aktivity
          • Edukačné aktivity

          • Pondelok bol pestrý pre školákov aj predškolákov, ktorých čakali zaujímavé edukačné aktivity spojené s témou o recyklovaní. Zábavnou formou si zopakovali všetko o odpadoch a o ich zaraďovaní do správnych kontajnerov. Každý dostal možnosť, aby si reálne vyskúšal vybrať a zaradiť odpadový materiál do farebných košíkov. Všetci to hravo zvládli a dostali zaujímavé darčeky.

        • Recyklujeme...
          • Recyklujeme...

          • Naša škola sa zameriava na recyklovanie a zber rôznych materiálov a rozhodli sme sa využiť staré pneumatiky, ktoré naši štvrtáci pekne namaľovali. Postupne z nich budeme vytvárať rôzne dekorácie, postavičky, preliezky a iné užitočné veci, ktoré nám budú robiť radosť.

          • Didaktické hry v prírode

          • V minulom týždni sa žiaci našej školy zúčastnili didaktických hier v prírode spojených s turistickým pochodom. Počas túry spoznávali nové rastliny, stromy a spoznávali okolie Dohnian. Počas prestávky si zahrali rôzne hry a súťaže, v ktorých si zmerali svoje sily, vedomosti a zručnosti. Domov sa vrátili unavení, ale plní zážitkov.

          • Školský maratón

          • 14.júna sme si vyučovanie spríjemnili školským maratónom na bicykli. Týmto zaujímavým podujatím sme sa zapojili do celonárodnej kampane „Do školy na bicykli“. Žiaci aj deti materskej školy sa vyzbrojili svojimi tátošmi a za doprovodu pani učiteliek si obzreli trasu na maratón. Do školy sme si pozvali aj cyklistu z cyklistického klubu EPIC , ktorý nás doprevádzal. Úlohou žiakov bolo jazdiť  na bicykli počas vymedzeného času . Po skončení sme si zapísali vzdialenosť, ktorú sme prekonali za 30 min. Celkovo sme najazdili 389 km. Do maratónu sa zapojilo 45 žiakov a 37 detí z materskej školy.  Priemerne každý žiak najazdil 8,5 km za 30 min.  Počas celej akcie sme dbali aj na bezpečnosť všetkých účastníkov. Odmenou bola karta Petra Sagana a diplom za účasť na školskom maratóne.

            Veľká pochvala a poďakovanie patrí p. učiteľkám. Za pomoc a spoluprácu chceme poďakovať klubu EPIC , Jánovi Chalupčíkovi ml.,ktorý sa aktívne zapojil do našej akcie a bol veľkou oporou detí. foto

             

          • MDD

          • Deň detí v Dohňanoch  nedeľa 29.05.2017

            Deti aj  rodičia mali možnosť súťažiť a ukázať svoje schopnosti -  viesť  sa na  fúriku, hádzať do terča        s loptou, chytať rybičky, hádať s ujom poľovníkom  a mnoho iných súťaží. Videli výcvik psov, policajné poriadkové mužstvo , ukážku cyklotriálového klubu Kamikadze, voziť  sa na koni a pod.  Deti si  celé popoludnie užívali pripravený  program . Na záver boli odmenení   balíčkom. Súčasťou podujatia bolo rezbárske sympózium, kde šikovní rezbári ukázali svoje umenie.  Veľké  poďakovanie patrí všetkým organizátorom akcie a sponzorom –starosta Obce Dohňany, PZ Bukovina ,JDS , FS Konôpka, DHZ, športový klub, Urbárske spoločenstvo, ZŠ s MŠ,  ELOP- Podobeň  Elo. foto

          • Deň matiek

          • Druhá májová nedeľa je sviatkom všetkých mamičiek a naši škôlkári a školáci si pripravili pre ne pestrý program spojený s básničkami, pesničkami, tancami a inými prekvapeniami. Deti boli odmenené veľkým potleskom a sladkosťami.

        • Zápis prvákov
          • Zápis prvákov

          • 19. apríla sa konal v našej škole zápis prvákov. Budúci prváčikovia si vyskúšali školské lavice, v ktorých si plnili  svoje prvé úlohy a ukázali svoje doterajšie zručnosti. Všetko zvládli na jednotku, sú pripravení na získavanie nových vedomostí a tešia sa do školy.

        • SLÁVIK
          • SLÁVIK

          • SLÁVIK

            V školskom kole speváckej súťaže žiaci súťažili medzi sebou v speve ľudovej a modernej piesne.

            V prvej kategórii sa umiestnili: 1.Eliáš  Fedor – 2. ročník, 2.Adam Kováč – 2. ročník, 3.Vaneska Ruláková – 1. ročník.

            V druhej kategórii sa umiestnili: 1.Anetka Ruláková – 4. ročník, 2.Adelka Mušáková – 3. ročník, 3.Samko Klinovský – 3. ročník.

            Blahoželáme!!!

          • Matematický klokan

          •      Výsledky  medzinárodnej matematickej súťaže, ktorej sa zúčastnili žiaci našej školy.

            Matematický klokan. Všetkým blahoželáme k dosiahnutým výslledkom. Najlepší matematik je Lea Ondejčíková žiačka 4. triedy.

            Základná škola s MŠ, Dohňany 468, Dohňany

            Kategória

            Meno

            Odpovede súťažiaceho (A, B, C, D, E, X = žiadna odpoveď, Y = neplatná odpoveď)

            Body

            Úspešnosť (počet % z max. počtu bodov

            Miesto v SR vo svojej kategórii

            Koľko % žiakov malo menej bodov

            Klokanko 1

            Elizabeth Bartošová

            DCABBCDCAABD

            28

            46,7 %

            8183. - 8734.

            24,5

            Klokanko 1

            Viktória Pitvorcová

            DCDBBAACCABC

            34

            56,7 %

            6070. - 6483.

            44

            Klokanko 1

            Barborka Komárová

            DCBBBADBCBBD

            34

            56,7 %

            6070. - 6483.

            44

            Klokanko 1

            Zarka Markovičová

            DCEBBABCBADE

            26

            43,3 %

            8986. - 9146.

            19,1

            Klokanko 1

            Matej Satina

            DDDDBADBCABD

            26

            43,3 %

            8986. - 9146.

            19,1

            Klokanko 2

            Rebeca Blahová

            DCDEBEAEEEAXAADBBE

            38

            42,2 %

            6052. - 6369.

            43

            Klokanko 2

            Samuel Katreňák

            DCCABEECAEADXXDBBA

            59

            65,6 %

            1491. - 1647.

            85,6

            Klokanko 2

            AdamKováč

            DCDAAEACADCDAABXXX

            30

            33,3 %

            8439. - 8649.

            21,6

            Klokanko 2

            Šimon Mušák

            DCCABEDAXXXAAEEBEA

            29

            32,2 %

            8650. - 8819.

            19,9

            Klokanko 2

            Timotej Loduha

            DCCEBEEAACDDADBDBX

            57

            63,3 %

            1854. - 2011.

            82,3

            Klokanko 3

            Vráblová Marcelka

            BCDEADAABCCBADADDE

            32

            35,6 %

            6708. - 6813.

            14,7

            Klokanko 3

            Oliver Žiak

            BCDEBCEBBBEADDDDDD

            37

            41,1 %

            5996. - 6113.

            23,6

            Klokanko 3

            Matej Markovič

            ACDEBDEEBACCDDBDEE

            48

            53,3 %

            4206. - 4392.

            45,8

            Klokanko 3

            Samuel Klinovský

            BCDEACEDDACAEBADDA

            50

            55,6 %

            3815. - 4011.

            50,7

            Klokanko 3

            Adelka Mušáková

            BCDEADEADCEDABBDCA

            65

            72,2 %

            1509. - 1698.

            79,8

            Klokanko 4

            Kamilka Kováčová

            ACEAADCCACEDXACBBX

            43

            47,8 %

            5941. - 6029.

            15,7

            Klokanko 4

            Lea Ondejčíková

            ACEEADCABCABDDDBAE

            72

            80 %

            1550. - 1815.

            76,3

            Klokanko 4

            Jakub Lašák

            ABEDADCBBCEBBDEAEA

            59

            65,6 %

            3754. - 3926.

            45,9

            Klokanko 4

            Matej Hija

            ACDEADXBBCEBBDAECA

            59

            65,6 %

            3754. - 3926.

            45,9

            Klokanko 4

            Viktória Satinová

            ACXEADCCBCDXXAEBBA

            61

            67,8 %

            3465. - 3639.

            50

                         

             

            najlepší žiaci z ročníka

                     
        • Výstava veľkonočných výrobkov
          • Výstava veľkonočných výrobkov

          • V DKT Dohňany bola v nedeľu výstava veľkonočných výrobkov, do ktorej sa zapojili aj žiaci a škôlkári našej školy. Spoločne sme ju navštívili v pondelok, kde sme sa mohli potešiť krásnymi nápadmi na veľkonočnú výzdobu.

        • Divadlo
          • Divadlo

          • Vítanie jari - interaktívne divadelné predstavenie pre deti, ktoré bolo prepojené známymi ľudovými pesničkami o rastlinách, kvetoch a zobúdzaní sa jari. 

        • Karneval
          • Karneval

          • Fašiangové obdobie sme tradične ukončili karnevalom, ktorý bol pestrou prehliadkou rôznych maškarných kostýmov. Všetci sa vyšantili pri hudbe a tanci.