• Projektový týždeň- SOM ZDRAVÝ A SILNÝ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Projektový týždeň- SOM ZDRAVÝ A SILNÝ.

            Hlavným cieľom projektu bolo hravou formou prezentovať deťom zdravý životný štýl. Chceme, aby deti žili zdravo, aby sa zdravý životný štýl stal súčasťou ich života. Zážitkovo, tvorivo, dramaticky sme sa učili vnímať túto tému. Ochutnávali sme zdravé ovocie, šťavu aj zeleninu. Spoznávali sme potravinovú pyramídu. Pomocou interaktívnej tabule deti plnili úlohy, kreslili, recitovali, spievali. V pohybových aktivitách sme sa učili aké je dôležité pre zdravie hýbať sa. Všetky nové podnety rozvíjali u detí kooperáciu a spoluprácu v skupine, v kolektíve.

          • Naša škola je víťazom okresného kola Jazykového WocaBee šampionátu!

          •  

            Žiaci 4. triedy  získali prvenstvo v precvičovaní slovnej zásoby v okresnom kole súťaže a postupujú do krajského kola. Na druhom mieste v okrese sa umiestnila 3. trieda. Najviac bodov v 4. triede získala Laura M. a v tretej triede to bola Sabína P. Blahoželáme!

            V októbri sa žiaci našej školy zapojili do Jazykového WocaBee šampionátu. Jedná sa o tretí ročník súťaže v učení slovíčok cudzieho jazyka, v ktorom medzi sebou súperia študenti všetkých cudzích jazykov od základných škôl až po gymnáziá, a to nielen na Slovensku, ale aj v susednej Českej republike. Šampionát prebieha výhradne online v inovatívnej aplikácii na učenie cudzích slovíčok  s názvom WocaBee. Celkovo sa do súťaže zapojilo celkovo takmer 60 000 žiakov. V našom okrese sa najusilovnejšími žiakmi stali žiaci našej školy, gratulujeme 4. triede: ktorú vedie p. uč. Gombárová. Žiaci získali prvenstvo vďaka tomu, že v súťažnom období 20.10. - 29.10. 2021 nahrali denne v priemere 812 bodov (tzv. WocaPoints) na žiaka. Žiaci v aplikácii získavajú body iba za správne odpovede pri precvičovaní slovíčok. Vďaka tomu, že podali skvelý výkon, sa stali okresnými WocaBee šampiónmi a zaslúžene postupujú do krajského kola, ktoré začína 3.11. a končí 12.11.2021. Držme našim žiakom palce, aby boli úspešní aj naďalej a prebojovali sa svojou usilovnosťou až do česko-slovenského finále Jazykového WocaBee šampionátu.(@WocaBee - Slovensko)

          • Práca sociálneho pedagóga v MŠ a ZŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Práca sociálneho pedagóga v MŠ a ZŠ.

            Individuálne a skupinové stretnutia v mesiaci september a október zamerané na: počiatočné rozvíjanie perceptuálno-motorickej, kognitívnej a sociálno emocionálnej oblasti, v oblasti grafomotoriky a motorických zručností, komunikačných schopností a zmyslovej výchovy, a taktiež celkové znižovanie frustrácií a motorického napätia. Nadstavbou témy bola téma Všetci máme právo na ochranu pred násilím a Prevencia šikany. Prostredníctvom individuálnych aktivít sme sa zamerali na motorickú a verbálnu pamäť, základy logického myslenia a jeho presnosť, rozvíjanie fonematického uvedomovania, zrakového vnímania; utvárania pozitívne hodnotového rebríčka, sociálnej komunikácie a utvárania pozitívneho vzťahu k sebe a ostatným. Skupinové aktivity boli vedené rozvíjaním spolupráce, jazykových rozcvičiek, verbálnej komunikácie, utváraním kauzálnych spojení, jemnej motoriky, sústredenia, pozornosti, koordinácie očí a rúk, ale aj voľných asociácií, počiatočnú úroveň výtvarného prejavu a farieb, vizuálne spoznávanie hlások. Zamerali sme sa taktiež na poznávanie pojmov, učeniu sa systematickosti, orientácii v priestore a následnému priraďovaniu, či celkové pedagogické pozorovanie správanie detí v kolektíve - adaptáciu a vytváranie kamarátskych vzťahov.